Skip to main content

Da’, aveți loc să ne primiți?


Zona transilvăneană este, probabil, una dintre cele mai importante zone turistice din România. Castele, istorie, munți și activități diverse, pentru aproape toate tipologiile de oameni. De la evenimente culturale masive, monumente istorice în jurul cărora se învârt mituri și până la cățărat pe munte și explorat pentru iubitorii naturii. Nu miră, deci, pe nimeni că zone precum Brașovul, Râșnov, Sibiu, Cluj-Napoca sunt circulate intens de turiști, melomani, istorici sau iubitori de artă vizuală și arhitectură.

Tocmai de aceasta devine aproape imposibil în anumite perioade ale anului să găsești cazare prin zonă. Iar când spun „perioade”, vreau de fapt să spun din decembrie până-n august și chiar și între. Evenimentele răsar ca ciupercile după ploaie. Și, dacă nu erau de ajuns super festivalurile muzicale, mai nou, de Valentine’s te poți transforma într-o prințesă, contesă și să închiriezi o cameră într-un castel. Așadar, dacă vrei o excursie care să nu implice cort și drumeții, ai suficient de multe șanse să te trezești în nevoia de a sta în gazdă sau să fii nevoit să renunți la excursie în perioada respectivă. Nu ar trebui, practic, să te surprindă că dacă vrei să vizitezi singurul oraș cu munte intravilan sau Biserica Neagră (una dintre puținele biserici cu arhitectură gotică din Romania), să găsești aproape toate camerele epuizate pentru căutarea hotel Brasov.

Așadar, o excursie de o zi și-o noapte necesită ceva mai multă strategie militară aplicată și planificare de cât ai vrea să crezi. Să nu uităm și de aspecte precum „dar apuc să văd tot”?  

Cel mai probabil, nu dacă nu alegi să te cazezi într-un loc poziționat strategic. Să luăm spre  exemplu Hotel Belfort Brașov, un hotel de 3 stele. La baza Tâmpei, exact pe linia de demarcație dintre oraș și munte, poți spune fără dubii că este poziționat strategic. Practic, acoperă cu lejeritate distanța dintre Biserica Neagră, muzee, cafenele și o tură cu balonul sau puțin sky diving de pe Tâmpa.

Un loc care, cel mai probabil, îți permite să te plimbi și să vezi toate obiectivele de pe lista personală, ba chiar îți oferă și puțin sprijin prin programul lor de activități oferit printre servicii. În orice caz, ar trebui să ai în minte faptul că este un Hotel care se îmbină cu ambientul și toată arhitectura pune accentul pe peisaj, așadar, camerele oferă panoramă. În plus, sunt doar 40 de camere, un număr limitat și în hotel se țin evenimente atât pentru public cât și corporate.

Așadar, îți oferă avantajul unui loc nu foarte aglomerat, posibilitatea să vezi tot ce îți dorești în Brașov, servicii scoase direct din filmele Hollywoodiene și camere luxoase. Dar, trebuie să te uiți din prima pe site-ul lor pentru perioada în care vrei să iei o bucată de Transilvania la picior, dacă vrei să stai acolo.

Comments

Popular posts from this blog